HOOGWERKER - Reisverslag uit Zoetermeer, Nederland van Pita en Oskar Maurer - WaarBenJij.nu HOOGWERKER - Reisverslag uit Zoetermeer, Nederland van Pita en Oskar Maurer - WaarBenJij.nu

HOOGWERKER

Door: Oskar

Blijf op de hoogte en volg Pita en Oskar

15 April 2008 | Nederland, Zoetermeer

Nog steeds beter weer dan voorspeld.
Ja, vanochtend wel een heel klein beetje motregen.
Niet echt noemenswaard.
En dat is al een paar dagen zo, gelukkig maar.
Al kan de temperatuur best wat beter, wat hoger zijn.

Voor anderen komt dit beter dan voorspelde weer goed uit. Je moet tenslotte iets kunnen plannen, liefst lang van tevoren. Zal ook wel gebeurd zijn.

Sinds afgelopen maandag bromt er al vroeg een hoogwerker langs onze flatgebouwen.
Meerdere grote ruiten zijn aan vervanging toe. Allemaal dubbelglas uiteraard.
Na heel veel jaren trouwe dienst toch ergens lek geslagen. Dan komt geleidelijk-aan vochtige lucht tussen die dubbele ruiten en vormt zich schimmel. Een miniscuul vlekje. Dat vlekje wordt zoetjesaan groter en groter. Je kan niet lekker meer door die ruit kijken. Het wordt steeds meer storend. Tot het moment komt dat de ruit moet worden vervangen.
Gaat in de planning. Misschien wel een jaar of langer geleden.

En opeens is het zover. En hoor je al vroeg die bezige hoogwerker. Kwam natuurlijk niet alleen. Busjes erbij met de vervangende ruiten. Gestaag werkt die hoogwerker de twee flatgebouwen af. Vanaf de begane grond tot tien hoog gaan de nieuwe ruiten (warmte-isolerend dubbelglas) omhoog. Niet te tillen zijn die grote lappen. Dat glas op zich is al zwaar en dan zijn die dubbele ruiten samen ook nog gevat in een heel stevig frame. Nòg meer gewicht.

Zo’n hoogwerker huren kost geld, veel geld. Al dat onderhoud wordt zoveel mogelijk bijeengespaard. Binnen enkele uren moet dat grote gevaarte klaar zijn, op weg naar de volgende klus.
De ploeg die al die ruiten moet vervangen is natuurlijk ter plekke, ook al bezig. En het oude materiaal moet daarna afgevoerd worden. Zal best uitgedacht zijn.
Logistiek heet dat. Struikelde Napoleon al over.

• 15 April 2008 - 18:03

Irene:

Jullie zien het leven nu vast weer helderder door de nieuwe ramen en het is binnen lekker warm. Wat wil een mens nog meer!

• 16 April 2008 - 07:00

Willy:

Spannend om zo'n hoogwerker bezig te zien en dankzij deze aktie is alles weer helder. Gelukkig maar, liefs Willy

• 16 April 2008 - 07:12

Jacqueline:

Ik ril al bij het idee dat je dubbele ramen nodig hebt om warm te kunnen blijven!
    De kerels mogen wel geen hoogtevrees hebben, zoals ik vroeger had.