VERRASSING
Door: Oskar
Blijf op de hoogte en volg Pita en Oskar
31 Oktober 2007 | België, Brugge
Wat kleiner clubje dan lang geleden voorzien, maar samen geweldig, ik ben ècht blij met die kinders.
Indertijd besproken dat wij ergens heen zouden gaan, meer mochten wij niet weten, dat werd een verrassing.
En waarom dan wel dit week-end? Gewoon, omdat wij 25 jaar getrouwd zijn. Late starters!
En wáár was de verrassing?
Brugge, België. Waarschijnlijk komt de naam Brugge van het Oudnoorse bryggja wat aanlegsteiger of haven betekent. De Brugse geschiedenis gaat terug tot de 9e eeuw.
In Brugge hadden de kinders een charmant familiehotelletje - Alegria*** - geboekt, hartje centrum, zo goed als nieuw, prima verzorgd. Met heerlijk, uitgebreid ontbijtje, croissant en/of eitje. Door moeder klaargemaakt. En veel meer uiteraard.
Zaten op de eerste verdieping (geen b.g.), prachtige houten trap... helaas geen lift, capaciteit wordt volgend jaar verdubbeld, dan komt ook de lift, nu dus nog 6 kamers, prachtig ingericht door een vriendin, binnenhuis-architecte. De dochter is schoonheids-specialiste, net als moeder, zij runnen samen het gebeuren. Hebben daar ook nog een luxe-lederzaak bij, in een voorkamer. Mooie tassen, mutsen, laarzen e.d. Daarachter is de schoonheidssalon. Dochterlief heeft een vriend. Daarenboven een adviserende vriend, die met helderziende blik moeder en dochter telkens weer verzekerde dat, ondanks alle moeilijke momenten, het hotel er zou komen. En zo gebeurde het. En kunnen zij volgend jaar verder uitbreiden.
Brugge is een heel leuk en heel oud plaatsje, zo goed mogelijk bekeken, ook met zo’n sight-seeing busje. ;-)
Oude geveltjes, dikke 200 shots gemaakt.
Druk! Ongelooflijk hoeveel toeristen daar ronddringen. Ook bootjes-vol in de grachten!
Kreeg bij het afscheid een cd-rommetje van zoonlief met nog eens 250 foto's!!! A hard day's work derhalve de week na thuiskomst.
Zaterdag heen, met dochter meegereden. Rijdt goed. En de Saab zit prima. Tipje van de sluier werd toen opgelicht. Vanuit de auto belde zij “Paspoorten mee?” Ja dus, hadden wij voor de zekerheid aan gedacht.
Dinsdag terug. Maandag 22 okt. was DE dag.
Gerommeld, geborreld, rondgekeken en zaterdagavond diner, in Aneth*, resto met 1 ster. Keurig in pak, géén stropdas, gebruik ik al jaren niet meer, in mijn werkende jaren al niet, wel toen altijd een choker, soms bij bijzondere gelegenheden zo'n vlinder onder de kin.
Twee sommeliers, beiden dames. En de kok komt aan het einde van de avond bij iedere tafel een babbel maken. Een verzorging en aandacht zoals je in Nederland niet of nauwelijks meer meemaakt, jammer genoeg. Dat doen ze in België en Frankrijk toch veel en veel beter.
De zondag ontbeten, wat rondgeslenterd, fotootje-foootoootjes, naar Knokke geweest, o.a. wijn gekocht in een schitterend wijnhuis, "Bacchus", heel toepasselijk en veel later, terug in Brugge, op de markt een zeer late, goed besprenkelde lunch genoten. Mosselen en andere happen voor Pita en de anderen, ik lekker lams-kotelemetetjes. De zaterdag was allemaal vis, een vleesje op zijn tijd vind ik toch altijd hoogst aangenaam. Al met al spande de broek aanzienlijk meer bij thuiskomst.
Op onze trouwdag, maandag, uiteraard weer in pak, een brunch, in 't Molentje**, Zeebrugge, langs de doorgaande weg, aan de straatzijde een onooglijk optrekje, rij je zo voorbij, maar rij je naar binnen, dan rol je een parkeerplaats op vol auto's, de een nog duurder dan de andere. En in het twee-sterren restaurant binnen alles uiteraard prima-prima-prima. Zo ook het eten, de wijnen, het toetje en de prachtige kaas"wagen" met heerlijke kaasjes en... en... en...
Het is allemaal wel te beschrijven, maar je kunt het beter meemaken.
Renée sprak een woord, aan het begin, memoreerde in grote (maar grondige) lijnen ons samenkomen en -zijn, een dikke 25 jaar geleden. Maar dat woord alleen was nog niet genoeg voor die gekke kinderen. Wij werden nog eens verwend met een prachtige karaf, voor de wijn, opdat de goede wijn nog ronder over de tong rolt. Zal ook onze, altijd zeer jonge "vin en vrac" een behoorlijk duwtje in de goede richting geven...
Overal hingen schilderijen van een jong talent, d´Haese, "I´m Simply Emotion in Motion" stond Marc wel aan, kocht-ie dus. Kon meteen mee. Opgevouwen en eronderliggend in de auto nam hij daarna zijn schilderij mee!
Hij moest 's avonds terug naar Düsseldorf, want dinsdagochtend was Marc voor zijn bedrijf coordinator en presentator van een door hem voorbereid programma voor een nieuwe productlijn gericht op geheel Europa. Doet je dit long week-end nog meer waarderen, hoe zij zich allemaal lossleurden van hun drukke bezigheden.
Merçi & Chapeau, à tous.
Dinsdagochtend na het ontbijt naar huis, Oet reed met Bar mee, naar Amsterdam, zij plakten er eerst nog een slinger Antwerpen aan vast, daar "moest" nog het een en ander gekocht worden...
Wij hebben echt een fantastisch, geslaagd en bijzonder genoeglijk week-einde mogen beleven. Zulke momenten vergeet je nooit, zoals ook "Haagsche Bluf"... toen ik 60 werd.
31 Oktober 2007 - 22:49
Os:
hèhè, 't is weer gelukt.
Heb nog meer prentjes, maar die slinger ik elders wel het net op. Om ook te bekijken, voor de dapperen onder jullie.
Love U all. -
01 November 2007 - 12:16
Sonnyboy:
Dit keer kende ik het verhaal en (de meeste) foto's al :-)
Laat ons nu geen 25 jaar wachten op een volgend familie reisje! -
01 November 2007 - 12:36
Gerard Martel:
Wat een leuk verhaal! Heerlijk zo'n stel kinderen. Nog gefeliciteerd!
Jammer van Renée.
Die Belgen weten er wat van. In de goede restaurants wordt je hier ook nog wel echt als gast behandeld, maar dat is inderdaad uitzonderlijk.
01 November 2007 - 18:32
Jos En Kees:
Hallo Oskar en Pita,
Ja nu even een reactie van Jos. Kees heeft jullie email naar mij overgezet, dus heb ik op mijn gemak alles kunnen lezen en bekijken.
Alsnog van harte proficiat met jullie zilveren feest. Wat gaat het toch hard hè. Wat een mooi plaatsje hè dat Brugge.Wij zijn er ook een keer met de groep geweest. Leuk de kinderen ook weer eens gezien op de foto's.
Hier alles goed.
Waarschijnlijk krijg ik binnenkort een pace-maker, maar dat hoor ik over ongeveer 4 weken. Dan zit ik weer helemaal goed, en kan ik weer een tijdje mee.
Verder gaat alles goed.
Heel veel groetjes en veel liefs van ons.
01 November 2007 - 18:35
Bar:
Goedemorgen,
Top foto’s, super gezellig week-end.
Haast me nu naar gym (tja...van al die etentjes....moeten nog ‘paar’ kilo’s af...).
Liefs&dikke kus,
Bar.
01 November 2007 - 18:39
Veronique :
Beste mensen ... lieve mensen
... wat een heerlijke familie!
Dat wisten we al
maar nu pennen we het nog even!
Hartelijk dank!
Fijn dat jullie er zo van genoten hebben
... dat maakt ons allen vooral ons Moe apetrots!
Morgen toon ik haar de beelden en.. de tekst!
Bij dezer zijn wij graag de eersten om jullie een overheerlijk eindejaar toe te wensen en dit in naam van ons allen
en ...
...graag tot nog eens!
Mvg
Veronique ( dochter alegria *** )
www.alegria-hotel.com
01 November 2007 - 19:29
Troy:
Lieve Pios,
Van harte gelukgewenst met dit heugelijke feit en wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben. Brugge is wel beeldig; ik zou er zo maar ook heerlijk genieten. Goed adres trouwens; zullen we onthouden. Goed idee van de kinderes om niet meer zo lang te wachten op dergelijke uitjes; je moet immers nu genieten en niet morgen.
Wij zullen het even wat rustiger aandoen want zijn om beurten geveld door een akelig soort virus waar je veel van slaapt en niets eet. Roy is mij opgevolgd zeg maar. Maar zoals mijn oude moedertje zaliger gezegd zou hebben " het gaat wel over voor je een jongetje/meisje wordt"
Liefs en een dikke kus. -
02 November 2007 - 13:47
Edwin En Judith:
11/01/07
hartelijk gefeliciteerd met je 25-jarige anniversary, leuke ervaring met je kinderen.Wij waren 50 jaar getrouwd, was 52 jaar geleden.
04 November 2007 - 10:06
Gertie Fienig:
Leuk dat ik mocht meekijken met de viering van jullie "25 jaar samen". Alsnog mijn hartelijke gelukwensen,en nu op naar de 30.
Hartelijke groeten en liefs,
Gertie -
04 November 2007 - 12:38
Alexandra:
Ha lieve mensen, zijn zelf net terug van een week weg en lees net jullie bericht met de gezellige fotos. Gefeliciteerd hoor met jullie 25 jaar samen. Ik doe het jullie niet na. Ik hoop dat jullie er nog een heleboel samen mogen beleven.
We zien elkaar gauw.
Liefs van AlexiJa -
04 November 2007 - 15:33
Riet Luitjes:
Heel erg leuk om alles te bekijken.
Bedankt dat ik deze reportage ook mocht zien.
Zie je weer in het zwembad.
Riet. -
05 November 2007 - 14:09
Marianne Kraal:
Lieve Os en Pita,
Proficiat met jullie jubileum. Op 1 november waren Fred en ik ook 25 jaar bij elkaar, maar we vierden dat in Groningen en wat simpeler. Wat een leuk reisverslag! Ik kan me voorstellen dat jullie het helemaal grandioos hebben ervaren. Nu nog een heleboel jaartjes erbij.
groet,
Marianne -
05 November 2007 - 15:10
Pi&Os:
Marianneke:
Ook jullie uiteraard heel hartelijk gelukgewenst met je 25jarig jubileum.
Dank voor je goede wensen.
Neem meteen de gelegenheid te baat om allen die hierboven hun goede wensen uitspraken op onze beurt te danken voor hun lieve woorden.
Hartelijke groetjes,
PiOs.~ -
05 November 2007 - 20:54
Valerie En Erens:
Hallo Oscar en Pieta,
Leuk om julle gesigte weer op die foto te sien! Julle sien nog fantasties daar uit!
Ons is pas terug na 'n reis van een maand met 'n groep van Nederland. Dit is nu lente in Suid-Afrika, maar die weer was koeler as gewoonlik hierdie tyd van die jaar.Ons het die baie geniet saam met die klompie Hollanders!
Ons het nog vele mooie herinneringe van die toer saam met julle!
Hartelike groetjies vanuit Suid-Afrika,
Valerie en Erens