2007 – DE EERSTE WEKEN…
Door: Oskar
Blijf op de hoogte en volg Pita en Oskar
14 Januari 2007 | Nederland, Zoetermeer
Alle goede wensen zijn uitgesproken, wel makkelijk zo’n blog, zet je goede wensen op een rijtje in allerlei talen op je site en je hebt ècht niemand vergeten.
Zeker niet als je bovendien een dikke handvol e-mails en een bende kerst & nieuwjaars-wensen de wereld rondgestuurd hebt. Die kaarten, hè. Die maak ik zo graag, die hoef je echt niet te reciproceren. Maar ik ben toch telkens weer héél erg blij met al de kaarten die ìk mag ontvangen. Een wandje vol!!!
Nog even het oude jaar. Oet en Marc waren hier de 30ste. Ook nog hun trouwdag, alweer vier jaar geleden. Dronken daar een heerlijk glas champie op. “Taittinger”… dronk Prins Bernhard altijd.
Alexandra kwam eveneens het glas heffen, gezellig, bracht een paar leuke dingetjes mee, lief van haar. ( Huis al her-ingericht? )
De verdere verzorging was die middag/avond (uiteraard!!!) best heel goed :) , alleen het toetje na de maaltijd was helaas tiramisu melumer geworden (lumer = loemèr = (weg)-smelten…), te lang buiten de koelkast gestaan. Vlug even de vriezer in.
Smaak goed, effect naar de gallemiezen! Doet je de hoogtepunten meer waarderen.
Oud&Nieuw gewoon lekker thuis, met appelflappen “voor een goed doel”, aan de deur gekocht van een vrolijk Marokkaans(?) joch met een smeltende smile, onweerstaanbaar. En de appelflappen smaakten prima. Product van scholierenvlijt? Gerede twijfels!!!
Op advies vroegtijdig aan de champagne (pink bubbles for Pita) en met de royale resten wederom het glas geheven na twaalven. Jawel, met dikke kus!
En genoten van “RIVERDANCE”. Gigantisch knap zoals hier Ierse volksdans werkelijk reuze smaakvol doorweven wordt met Spaanse flamenco en Amerikaanse tapdans, om de inbreng van het Russische ballet vooral niet te vergeten. En alles met zo veel vaart en verve gebracht.
De eerste week van januari was het redelijk rustig, auto kleine beurt + APK, Pi naar paro (ging niet door) en naar Bronovo-gesprek (ging ook niet door), Barbra kwam zaterdag thuis uit Hongkong en… gingen wij zondagmiddag Uges-waarts voor wat babbels bij een drankje/hapje en om Erwtensoep te eten!
Kleinzoon Rikje (of Rickje? naar opa Diederick?) was er en buren Thea en Ron. Geschikt stel. Komen ook uit de tropen. Hij dus verslingerd aan zijn gitaar, speelt en zingt dus in een bandje, moest daarom dus nodig even weg om te kijken hoe de workshop van zijn oude leraar verliep en daar hoorden wij later meer van. Zij reuze gezellig. Past prima in het geheel. De dames kregen het op een gegeven moment op hun heupen en moesten daarom nodig kinderliedjes “doen”. Soms even heel goed nadenken, want die teksten zijn in de loop van de jaren wat ondergesneeuwd. Alles voor Ri(c)kje natuurlijk. Prentjes van geschoten. Nog meer prentjes, veelal gemaakt door opa, uiteraard voornamelijk van zijn kleinzoon. Met mijn nieuwe camera, maar oude liefde, een Nikon spiegelreflex, net als mijn oude, maar nu digitaal, dat heet tegenwoordig dSLR. En dat geeft nog heel veel te leren; al die electronica, dat is een geheel andere wereld dan toen. Maar met het gewone, maar ook digitale, “tussenmodel” heb ik vast wat ervaring op kunnen doen.
Terug naar het eigenlijke onderwerp. Die erwtensoep. Nou die was klasse. Dat hebben D&W uitstekend gedaan. Voor herhaling vatbaar! Maar niet te snel, dat groeiende aantal kilo’s moet wat teruggedrongen worden, daar zijn wij mee bezig. Lukt, maar voetje voor voetje: beetje af, beetje bij, beetje af, beetje (meer) bij. Het is ook zo lekker allemaal!
Die nieuwe camera ook meegenomen toen ik weer moest opdraven voor de behandeling van mijn knie: acupuctuur en –pressuur. Voelt niet altijd even prettig (eufemisme). Maar lijkt toch te helpen, al geeft het meer bewegen al met al wel wat meer pijn dan voorheen. Reculer pour mieux sauter?
En gisteren, zaterdag, bij Barbra geweest. En dat was heel genoeglijk. Lekker relaxed met z’n drieën. Bar zorgde voor alles, wij hoefden niets mee te nemen. Toch wel een beetje… je weet hoe moeders zijn.
Goede wijn behoeft geen krans… de ontvangst niet, de verzorging niet, Bar niet, de maaltijd niet (Barkip), de wijn niet (Margaux) en het toetje niet.
Voor herhaling vatbaar.
Zal wel even duren, wij gaan alweer bijna naar Kuta, Bali. Zijn daar de hele maand februari, plus de eerste week van maart. Net op tijd terug voor Pita’s Dupuytren-avontuur een week later. Is er iemand ook nog jarig :) .
14 Januari 2007 - 17:38
Passant:
nog steeds in zoetermeer?
Sorry, zie dat je bijna naar bali gaat, goede reis en veel plezier. -
15 Januari 2007 - 10:39
Willy:
wij hebben weer genoten van alle belevenissen, doen gauw nog een keertje erwtensoep. Het is inderdaad Rickje hihi -
15 Januari 2007 - 10:45
Oet:
liefs uit het Dusseldorfse voor de Zoetermeerse bezige bijen.
enne, de tiramisu smaakte er niet minder om!
:-) -
15 Januari 2007 - 18:43
Renée:
Is het me ontgaan of wist ik niet dat Pita weer aan haar hand geopereerd moet worden??? Hoor het wel, kus -
15 Januari 2007 - 23:37
Jan Stook:
Gezelligheid kent geen tijd.Ook bij ons rame rame. Oudste zoon kwam over uit USA. Twee weken feest met veel eten en drinken. Tot ziens! -
16 Januari 2007 - 11:41
Oskar:
Leuk Jan, weer een reactie van je te lezen, gezellig & dank daarvoor.
Tot ziens eind mei in Leiden?
:) -
19 Januari 2007 - 20:56
Thea En Ron:
wij vonden het ook een aangename en gezellige middag bij D&W.Ook fijn dat wij met jullie kennis hebben gemaakt. Alvast een heerlijke tijd samen op Bali!! Wij hoorden later dat Ron was omgeroepen door Eddy Chatelain om te zingen, maar de vogel was al gevlogen.En zat al aan de heerlijke erwtensoep.Beterschap met je knie. Oskar. liefs voor Pita en jou. van de Basjes -
21 Januari 2007 - 07:30
"(a_a)":